mgr inż. Aleksandra Niemiec
Gabinet Premium

Chcę poprawić jędrność ciała

Chcę poprawić jędrność ciała

Wiele osób dostrzega niepokojące zmiany w składzie swojego ciała. Narastające problemy takie jak utrata jędrności, cellulit, rozstępy mogą mieć w dużej mierze podłoże żywieniowe. W ramach tego pakietu usług przeprowadzana jest dość wnikliwa analiza różnych czynników, aby odnaleźć przyczyczy tego stanu rzeczy oraz poszukać skutecznych rozwiązań pozwalających odzyskać wigor i młodzieńczy wygląd ciała.

  • szczegółową analizę i ocenę stopnia utraty jędrności ciała z uwzględnieniem odchyleń w zakresie poziomu tkanki mięsniowej i tłuszczowej
  • analizę i ocenę zachowań żywieniowych i stylu życia mogących mieć związek z pogorszeniem wyglądu ciała
  • szczegółową analizę i ocenę spożycia  kilkudziesięciu składników pokarmowych w diecie wraz z obszernym raportem opisowym
  • szczegółowy wywiad zdrowotny w celu ustalenia dodatkowych zaleceń dietetycznych pozwalających minimalizować istniejący problem
  • zlecenie odpowiednich badań laboratoryjnych w kontekście niepokojących sygnałów w stanie zdrowia
  • przygotowanie szczegółowego planu żywienia obejmującego pakiet jadłospisów dniowych (na każdy osobno dzień terapii). Plan żywienia jest ściśle dopasowany do aktualnego problemu, stawianego celu, stanu zdrowia, upodobań smakowych, umiejętności kulinarnych, itp. Zawiera wszystkie gramatury i opisy przygotowania potraw. 
  • opracowanie szczegółowej listy zakupów ułatwiającej realizację diety
  • opracowanie listy specjalnych zadań terapeutycznych 
  • odpowiednie ukierunkowanie w zakresie dodatkowych ćwiczeń fizycznych

Warto przeczytać:

Krucho z naczynkami

Aż 65% kobiet powyżej 25. roku życia ma problem z naczynkami. Na ich twarzy łatwo pojawią się rumieńce, szczególnie kiedy jest zbyt zimno lub gorąco, ...

czytaj więcej

Glutamina

To jeden z najpopularniejszych suplementów sportowych. We wspomaganiu wysiłku glutamina odgrywa szczególną rolę jako suplement o działaniu antykatabolicznym (ochronnym), który skutecznie zapobiega procesowi degradacji białek ...

czytaj więcej
POKAŻ